Listopad

29. oktobra, 2022
by
in Autoput paranoja
Ni komentarjev
Listopad
 
Izvor ilustracija: Pinterest
“(…)Ja sam vučica, sova i zmija
iskonska priroda i urbana ratnica (…)”
Na radnom stolu imam grubo stiliziranu kamenu sovu, ispod nje natpis: “Opatija, 8.-15.8.1998.” More sa starcima, pink haljina, Ninino poziranje, ljuljačka na Slatini, na lijevoj ruci vjerojatno mali srebrni prsten sa sovom, prvi ozbiljniji novogodišnji poklon od staraca, prvi prsten koji sam ikad nosila. Nemam pojma otkud ideja za sovu, niti gdje se izgubila. U osnovnoj sam trčeći za djedom preskočila preko zaspalog poskoka, na vožnji biciklom lisičići su mi pretrčali ispred kotača, dok smo bile doma nakon povratka iz izlaska u grad znale smo viđati kukuviju drijemavicu, puštale ježeve da mirno pređu cestu nakon vlastitog partyja. Prije dvije godine sam gledala kako male sove ušare uče letjeti, spavale su u napuštenom gnijezdu na jabuci u dvorištu. Nekad je tamo di me nije bilo gotovo šest mjeseci znalo biti čudesno, često ne, možda sam zato morala otići, sve u svemu provincijski gimnazijalci uvijek odlaze, moraju, možda sam sam nostalgična jer nikad kao sad nisam toliko dugo bila prisiljena biti na jednom mjestu, ta prisila tenutno je uvjetovana suludom cijenom dizela. Prirodno je otići isto kao što je prirodno vraćati se, biti zahvalna što se imam di i kome vratiti.
Na utakmici se jednom povela priča kako uvijek neka ptica doleti na igralište i na moje fotke. Možda se sova u intervalima cijeli život vraća k meni jednostavno jer je ipak – ptica – let, sloboda, odlazak ali i povratak, ženski element povezan sa Mjesecom. Sigurnost. Stabilnost. Ovdje sam si u par kvadrata stvorila malu sigurnu bazu, prošli smo svašta al bar ne bježimo/letimo jedno od drugih. Dugo nisam bila svjesna svega toga, možda je upravo to ono što godine donesu prije ili kasnije – svjesnost i zahvalnost na onome što imamo i koga imamo oko sebe.

Rujan 
4. septembra, 2022
Prosinac
29. decembra, 2022

You May Also Like

Z klikom na "SPREJEMI" se strinjate z uporabo piškotkov (ang. COOKIES) na spletni strani. Dodatne informacije

Spoštovani obiskovalci,

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:
- ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
- življenjsko dobo piškotka;
- vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij.
Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev, na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu.
Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Spletna stran atelje-misek.com ne uporablja lastne Piškotke, uporablja pa Piškotke kateri nam pomagajo pri analizi obiskovalcev spletne strani.

StatCounter - Piškotek (Cookie) je potreben za spremljanje obiskovalcev na spletni strani (lokacija, operacijski sistem, resolucija zaslona, referenčna povezava ipd.


Obstaja tudi možnost da Piškotke trajno blokirate v nastavitvah vašega brskalnika:

-
Firefox
- IE
-
Chrome
-
Safari
-
Opera

Zapri